Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 14:09 - Ядрена тоалетна на България гръмнА
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5149 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ГръмнА не само, но и яко се размирисА, преди още даже да е проектирана и построена. Това става пределно ясно от публикуван тази седмица документ на Министерството на енергетиката (МЕ), който обобщава мненията и забележките по предлаженият в края на юли проект за Стратегия за отработено ядрено гориво и радиоактивни отпадъци до 2030 г. След проведеното странно "обществено обсъждане" чрез електронна кореспонденция, за което своевременно ви запознах (вижте линковете най-долу) МЕ е обобщило резултатите в една таблица, която се побира на цели 26 страници и е публикувана под названието Таблица с отразени становища по проведеното обществено обсъждане на Стратегия за управление на ОЯГ и РАО до 2030 г.  

Верен на уважението ми към вас няма да ви занимавам с целокупното словоблудство на ядрената мафия, а ще ви покажа само най-по-най-интересното от постановката. И то е събрано на тази снимка (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея), събрана от края на стр. 8 и началото на стр. 9, от 26 страничен пасквил (ТУК).

image

В първата колона е посочена организацията, която подава забележката или мнението си по Стратегията. (БУЛАТОМ се председателства от един от босовете на ядрено-енерГЕПИйната мафия у нас Богомил Манчев, собственик на "Риск енжинеринг".) Втората колона съдържа същноста на изказаното мнение или забележка. Третата колона - коментара на колона №2, от страна на министерството.
За пълнота на картината остава да разшифровам използваните абревиатури/съкращения:
РАО = радио-активни отпадъци;
САРАО = средно активни РАО;
ВАРАО = високо активни РАО, което на практика представлява отработеното ядрено гориво (ОЯГ).

Е, сега вече можете да четете и да си правите заключенията. На практика ядрената мафия признава, че ...

"В момента се дава еднозначно решение, свързано с изграждане на дълбоко геологично хранилище. Отново подчертаваме, че това в момента е единственият теоретично възможен вариант за окончателно погребване на ВАРАО, но неговото реализиране в новите политически и икономически условия в България е почти невъзможно."

Аз само съм изчистил текста на ядрената мафия от плевела, който тя нарочно пуска, за заблуда на жертвите.
На практика министерството на енергетиката няма възражения по тази констатация, което фактически означава мълчаливо съгласие. Нужни ли са ви други жокери?

По нататък хардлайнерите на ядрената мафия у нас (БУЛАТОМ) предлагат вариант с междинни хранилища, за по около 100 години всяко и така в продължение на ... 100 000 (сто хиляди) години, което ще рече общо около 1000 хранилища = ядрени тоалетни. Това прави средно по окло 4 ядрени тоалетни за всяка една от общо 265-те общини в България. Честито на печелившите!

Обещаните по-горе линкове:

Отработеното ядрено гориво на България - настояще и бъдеще

Ядрената тоалетна на България - кога и къде?

Георги Котев



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. raders - Май единствената възможност е да ги ...
22.08.2015 20:56
Май единствената възможност е да ги закопаят някъде дълбоко, но въпросът е къде? Не ме се вярва да използват Софийското сметище :)))
цитирай
2. gikotev - Re: Спомних си едно обсъждане в БАН.
23.08.2015 08:25
Много се е говорило и писало за изстрелване на ядрения боклук в космоса, но факта че не се практикува е показателен. И е опасно и е икономически необосновано. Единственото частично спасение от ядрения боклук е час по-скоро да престане да се произвежда и трупа.
цитирай
3. honoriscausa - Това вече е страшно. Като се сетя за ...
31.08.2015 22:18
Това вече е страшно.Като се сетя за посещенията на британски власти в централата и като знам колко сме заспали,направо настръхвам.Едно нещо имахме - земята и сега и нея ще унищпжат изродите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836312
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031