Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 10:35 - Кремъл в България...и не само...
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 1851 Коментари: 4 Гласове:
-1

Последна промяна: 25.03.2019 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Като завали - потича. Да започна с цитат:
"Добре, скъпи ми господа-другари.
Ще ви съобщя, макар и да сме в банята - както в Гоголевия "Ревизор" - "една пренеприятна новина"...Без да се обиждате, но центърът на руската държавност; там, където дълго време се намираха мозъкът и сърцето му - КРЕМЪЛ - думата произлиза от тюрко-"татарското" кирман, което на руски език се превежда като крепост.
   Това означава, че на указаното място в Москва в далечното минало е имало тюркска крепост.
Москва не само с делата си, но и в архитектурата си е копирала Сарай-Берке - столицата на Ордата.
Нашият руски народ е толкова неграмотен по отношение на миналото си, че Уикипедия е пълна с небивалици и измислици за историята на руските градове. Например името Кременчуг тамошните напреднали разбирачи обясняват не през тюркския език, който до неотдавна е преобладавал на тази територия, а с думата кремък - видите ли колко твърд е бил духа на нашите предци, щом са избрали такова име за града си. Дали дядовците им са знаели какво е това кремък - яде ли се, пие ли се - това е отделен въпрос.
Накратко...По целия свят такива кермани има предостатъчно и те показват кой е живял там в миналото и чия е била крепостта.
Има град Кермен (крепост) в България...(Нямам възможност да изброя всичките, ще изброя по-интересното). Ак-Керман - бяла крепост, днес Белгород-Днестровски в Украйна; Керманшах и Керманшахан в Иран (твърде интересна фамилия Акерман в немския език, мдаа). Дори и Киев в "Съкровените монголски предания" е наречен Кива-Менкермен и Менкермен-Кибе..."
 Още малко география, колкото да има: 
Град Кермен се намира в Югоизточния регион на България. Градът се намира на 24 км южно от Сливен. Населението му е около 1700 жители.
Името му се споменава в османо-турски документи от 1488 и от 1609 г. По-късно селцето е било изоставено. 
И малко встрани от заглавието, но...не просто важно, а изключително важно, цитирам:
         ".......      НЕМЦИТЕ СЪЩО СА МАЛКО ТЮРКИ
Впрочем доста учени вече говорят, че "дъра-бърският" език не е подминал и Европа. В Централна Германия до 16-ти век немците са говорели на ...тюрко-"татарски" език! Погледнете лицата на немските генерали; ще видите толкова много тюрки сред тях!
В централната част на Германия е имало и има област Байер, откъдето идва доброкачественото едноименно пиво.
Какво общо имат "Байер" и немците с нас?
Ами...как да кажа...
Байер - твърдят злите езици - е същият този "бай ир", богат мъж...
Не звучи убедително? Разбира се. Ако всичко това бъде признато, цялата история на Русия и Европа отиват направо в Тартар.
И по-точно - при "татарите".




Гласувай:
1



1. radostinalassa - Казанските татари не са тюрки
28.03.2019 16:10
Те са били завладяни и са приели тюркския език, за да се запазят . И ти можеш да научиш този език, но това прави ли те тюрк?
цитирай
2. dobrodan - Радостина, не е лошо човек да е любопитен,
28.03.2019 18:23
но има вече много изписано по въпроса. Ако ти прави впечатление, навсякъде с използването на думата "татари" я слагам в кавички! За българите от "Адовата" република думата "татарин" има 15 оскърбителни значения : излязъл от ада, адово изчадие, адско създание...и така нататък. Ти би ли се съгласила това да бъде официалното име на народа ти и при какви условия например? Да цитирам..."Наричайте ме както искате, само не ме хвърляйте в пещите, моля ви!"
Хората, които наричаш "татари", са българи като мен и теб. Повечето изглеждат като нас; има дори и по-светли, ако това е от значение! Както ние още сме българи след пет века османско господство - думата "робство" в случая не е синоним ( ей сега ще наскачат кръчмарските патриоти, от които ми е втръснало), така и тези българи са принудени да търпят издевателствата на собствените си деца - русите - над тях самите! Не са приемали тюркски език - говорели са го от един господ знае колко хиляди години! Татари са наричани от менхолите наемниците, които са се били за пари на тяхна страна и са били изпращани първи в сражението. После името се пренася върху самите монголи, чийто език също е бил тюрки и не особено по-различен от този на казанските българи. Чингиз хан заявява, че родът му идва от хуните, както и на Гази-Барадж - "предател", направил много, за да спаси колкото и каквото може от сеч, огън и разрушаване - тоест Дуло по кръвна линия, както кановете и царете ни в голямата си част, дори и Асеневци (Азан, не Ашина!) също са клон на Дуло. Днешните монголци имат съвсем различни имена от тюркските и езикът им...не мога да го определя, сигурно има доста информация.
Знаеш ли - в днешния български книжовен език има много, твърде много типични за тюркските езици корени на думите, а го водим за славянски! Не говоря празни приказки и това скоро ще го разберат всички желаещи. А ти...прочети преведената "Болгар тарих", няма да влезеш в исляма и няма да те ухапе! За такива питащи като теб я преведох, не за себе си:):):)
цитирай
3. radostinalassa - Как не, исляма е клон на християнството,
28.03.2019 21:18
като тук пророк е Мохамед. Ленин е преименувал казанските българи на татари. Той е бил виден евреин, роден в България.
До 13 век тюрките не са имали даже език, което говори за монголското им ниво. След това са започнали да използват арабски букви.
Славянският език е протоезика, изначалния език на земята.
цитирай
4. dobrodan - Сега, аз съм човек, който може да понесе много, без да се издразни, но
28.03.2019 21:29
чак такава глупост да ми тръсне някой насреща...Златна моя, недочела и недоразбрала,
не исках точно сега да го казвам, но славянски език в най-чиста форма говорят и са говорили днешните сърби! Които покрай българите заимаха земя, царство и господарство и станаха хора. Ще видиш ти един славянски език първи на света...панславизмът е донесъл на земята повече злини и от пантюркизма!
Да направим така - или се учиш, или не. Което означава да четеш и питаш, и не само мен. За собствени тези, граничещи с паранормалното, пиши на paranormal-news или където си избереш, но не при мен. Надявам се да сме се разбрали.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1042853
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031