Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 12:05 - Страх и агресия или ясно, отговорно съзнание и почтенност?! Всеки сам избира пътя.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 3082 Коментари: 7 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Страхът предизвиква единствено стрес и инстинктивни реакции, но не създава развитие, за разлика от осъзнаването. Според мен, осъзнаването е многократно по-могъщ двигател на естествените процеси от страха, защото стимулира духовно развитие и усъвършенстването на житейския процес.
         Осъзнаването е перпетуммобиле и неговата движеща сила е вечна. То е мъдростта от поуките, извлечена от опита, затова неговото действие е необратимо.
          Аз виждам започналото вече ясно осъзнаване на вродената духовна сила, вечните житейски принципи и дадености от човечеството в общ план.
          Осъзнавайки се като уникална духовна цивилизация, то ще достигне до одухотворяване на манталитета си и до търсене на нов път за творческо развитие в мир, творчество и хармония, следвайки обективните принципи и закони на развитието.
          Осъзнаването на силата на духовната същност и себе-осъзнаването като еманация на същата, ще намалят силата на егоцентричната агресия и ще доведат до затихване на негативните обществени процеси и явленията на противопоставяне, а принципа "разделяй и владей" ще загуби влиянието си, ще стане неефективен и ще изчезне...           Според скромното ми мнение, мъдростта на живота от векове се опитва да научи човечеството на почтенност и ясно съзнание за силата на взаимното уважение и зачитане както между хората, така и между държавите. Тези човеци и държавници, които са осъзнали добре този урок, пълноценно развиват дадения им потенциал, което пък е основния фактор за постигане на мир, хармония и просперитет в личен и в общ план.
          Историята е полезна единствено с поуките, които дава, а не със засилването на болни амбиции и постоянни претенции.  А ползата от почтенността, като еманация на мъдростта и ясното, отговорно творческо съзнание и духовната сила, е спасението на човешката цивилизация от властта на тъмните сили. Именно тя се явява основен двигател на нейното цивилизационно и духовно развитие, усъвършенстване и благоденствие в мир и хармония.
          Тази истина мъдрите човеци и държавници ясно осъзнават и прилагат, което води обществата и държавите им до разцвет, мир, хармония и благоденствие.
          Предполагам, че повечето от нас желаят да живеят в такова общество и в такава държава.
          Но всеки от желаещите е добре да е наясно че, ако сами не си я изградим, издигайки най-мъдрите и почтенните измежду нас в управлението, няма кой да ни я поднесе на тепсия.
          Можем да постигнем правилен избор, само ако сме превърнали почтенността и мъдростта в своя същност, манталитет и начин на живот.
          Пожелавам го на всички ни, защото това ще е гаранция, че сме си научили историческите и житейските уроци и сме извлекли цялата мъдрост от тях.




Гласувай:
29


Вълнообразно


1. emi1ts - Поздрави Огнян!
10.12.2018 19:20
Подкрепям и споделям казаното!Особено това,че за правилни избори в живота ни почтеността ,разумността ,мъдростта като част от нашата същност и начин на мислене са много важни!Хубава вечер!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря, Еми1!
11.12.2018 08:31
Радвам се, че по този основен въпрос сме на едно мнение.
Поздрави и хубави дни!
цитирай
3. troia - Здравей!
12.12.2018 10:40
Много хубаво си го написал, но ми звучи като една красива утопия. Такива хора според мен няма или аз поне не познавам. Всеки, който се сдобие с власт се изкушава и променя. Властта и парите са най-голямата сладка отрова.:)
Поздрави, Онян!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Здравей, Троя!
12.12.2018 12:01
Силата на духа, съзнанието и вярата, които са най-дълбоката същност на човека, имат потенциала да променят, защото са базирани върху основните принципи на развитието, които действат във Вселената. Всички постижения на човешката цивилизация доказват, че това е Истина.
Аз имам честта да познавам хора, които са изградили житейския си път върху основните принципи, неподдавайки се на изкушенията на егото си.
Човекът не е животно, макар това да му е внушавано от хилядолетия. Човекът е енергийна, духовно-съзнателна, разумна форма на живот, в материална обвивка, но повечето човешки същества все още не могат да преодолеят внушената им лъжа и да осъзнаят истинската си същност в целия неин безграничен потенциал.
Процесът на осъзнаване е бавен, но е необратим и неизбежен, защото така е проектиран в чистото съзнание на Висшият Вселенски Дух-Разум.
Светли дни с пожелание да срещнеш хора, неподатливи на егоцентричните изкушения!
цитирай
5. ikra - Няма как да не получиш подкрепа и от мен за постинга, друже!
12.12.2018 22:32
Всеки разумен човек би желал да живее в спокойствие и щастие, да среща хора с усмихнати лица, които се поздравяват, въпреки че не се познават; които си подават ръка за помощ, без за търсят лична облага...
Но, уви - реалностите съвсем не са такива, за огромно съжаление...
Може би не случайно започваш със "страха"... Та нима страха не е водещия фактор за манипулация и контрол над съзнанието? Нима чрез него не се внедрява принципа "разделяй и владей"?...
Съгласен съм с теб и в завършека на постинга! Нека мислим градивно, без да целим да ощетим някого, а да могат всички хора да живеят спокойно и щастливо.
Ръцете ни трябва да бъдат здраво стиснати и да не позволяваме на никого да ни разделя!
Бъди жив и здрав, приятелю!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря за истинния и смислен коментар, приятелю!
13.12.2018 05:59
Благодаря на Бога, че има мъдри хора като теб, които живеят с ясно съзнание и внасят светлина в живота на другите с отношението си към тях и с личния си пример.
Бъди благословен, Икар!
цитирай
7. bojo12345 - Би било добре да сме благословени с истински българи за политици и държавници!
14.12.2018 15:53
Трябва само добро сито и честни избори:)))
цитирай
8. batogo - !!!:))) Здравей, Божо12345! Благословията ни си зависи от нас самите.
14.12.2018 17:44
Когато като народ достигнем достатъчно високо ниво на духовност и съзнание, ще съумеем да си изберем достойни държавници. Ситото сме ние. Какво ще отсеем, зависи от нашето духовно ниво и манталитет:)
цитирай
9. bojil - Имаш право- почтения и мъдър човек ...
14.12.2018 20:10
Имаш право- почтения и мъдър човек обикновено не се поддава на онези страхове,на които се поддават другите хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773510
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031