Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 23:04 - Накъде отива този свят...
Автор: velizarpeshev123 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Здравейте. Искам да направя малък анализ на това как аз виждам света. Понеже много хора ни казват как вървим надолу и губим човечност. Еми прави са. Наистина губим човечността си малко по малко с всеки следващ ден, с всяка нова агресивна песен, клип и т.н. Ами погледнете - дори това изкуство музиката все повече заприличва на избиване на комплекси. Не казвам, че модерната музика не е хубава, но специално в БГ-то не се правят особено хубави песни напоследък (говоря за комерса). Но нали комерса се слуша най-много. Винаги е в трендинг листите. И така... В какво се превръщаме?

Нека си представим за миг свят, в който на почит е свободата на мисълта. Свят без религии, секти, политически натиск и т.н. . Да си представим свят, в който никой никога не е бил съден за това което е. Свят, в който на почит е това да мислиш за щастието, емоциите и комфорта на ОТСРЕЩНИЯ човек. На всички около теб... Какво щеше да е, ако ги нямаше нещата, които ни казват как да живеем, какво да правим и да ни определят като неопитни, тъпи...? Да си представим за момент, че живеем в такъв свят. Раждаме се. С първата глътка въздух усещаме с енергията си присъствието на двама любящи майка и баща, които те гушват и се вълнуват от щастие, че сме се родили. С енергията си да усетим другите хора около нас - човечни, искрени, със свободна мисъл. Как щяхме да се чувстваме? Шяхме ли да чувстваме този постоянен дискомфорт, който като бебета съвсем ясно сме усещали (енергията на другите хора), но не сме го разбирали какво е? Едва ли. Свят на хармония, разбирателство, хуманност, човечност. Без религии. Секти. Политически натиск (комунисти, нацисти и т.н.). Без ИЗОБЩО да съществуват тези неща. И най-святото нещо - Бог, да бъде Нещото, което ни носи САМО кураж, стремеж, хъс, енергия и любов. В църквата да цари топлина. Не тъга... В дома да цари душевен уют, топлина и любов. От всеки към всеки от семейството...

Този свят ще кажем, че е в нашите мечти (несбъднати) и че нищо не е приказка и не живеем в такава. И да, така е. Но нека се замислим за миг ЗАЩО не живеем в този "приказен" свят? Просто - СИСТЕМАТА, на която е изграден ЦЕЛИЯ СВЯТ е обречена на провал. Системата с всичките й там религии, политика и най-вече НЕХУМАННОСТ нито към човека, нито към животните е изградила това, в което живеем СЕГА. В тази бъркотия, жестокост (както я наричаме "жестока реалност") с тези закони, политици и т.н. . Още с първата глътка въздух, първата енергия от хората около нас говори всичко. Нерви, стрес, лишения, ограничения, лимити, забързано ежедневие (монотонно)... Живеем в свят на хора, живеещи само за собственото си оцеляване. БЕЗ мисъл как се чувства ДРУГИЯ човек до нас. И точно тук е разковничето - чувствата на ДРУГИЯ. И ще си кажем "Ми то на никой не му пука как аз се чувствам за кво на мен да ми пука". Да, така ще си каже и този до теб. Така нито на теб ти пука, нито на него. Живеете си за "всичко за себе си". Приятелите ви са в същото положение. И родителите ни.. Най-важните за нас хора са СЪЩИТЕ като всички останали. Живеят за себе си.. Не се и запитват за миг за емоционалния комфорт на другия до него. Комфорта от това на него да му е добре, когато ти си до него и да чувства позитивност. И живеейки в тази утопия на егоизма, другите взимат пример от нас защото и на тях им е писнало. И на квартала ни. Града ни. Държавата ни. Съседната ни държава... И с всеки ден ние ГУБИМ бавно, но сигурно човещината, която ни е дадена от Бог, Природата или както и да го наречем. Хората все повече губим най-святото, което имаме и го заместваме с егоизъм (който се лъжем, че е ключа към доброто настроение). Убийства, изнасилвания, разводи, детски домове... Ето това създаде днешния "свят" на разрухата. Светът на емоционалния натиск, на насилието, убийствата и мъченията на невинни невинни хора... И животни... И ме наречете недорасъл мечтател, но за мен онзи свят от по-горните редове е ключът към щастието. Към любовта. УВАЖЕНИЕТО. Хармонията и мирът... Но ще си дочакаме още стотици години до тези дни, ако до тогава не е избухнала Десета световна с квадраводородни бомби, които ще пръснат Земята на милиони парченца... Защото основата, на която лежи този свят е ОБРЕЧЕНА... Но да се замислим всички ние над това. Да променим нещо. От нас зависи!


Тагове:   нерви,   хармония,   стрес,   Свят,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: velizarpeshev123
Категория: Забавление
Прочетен: 19342
Постинги: 12
Коментари: 12
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031