Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2018 10:49 - ГЛОБАЛНА АЛЕРТ: Германски и френски лидери призовават за нова военна империя да изпълнят желанията на Адолф Хитлер
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 788 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Борба с разговорите: Меркел призовава за създаването на "истинска" европейска армия ... тъй като Тръмп казва, че "научават немски в Париж", докато Америка не се появи през Втората световна война и публично порица Макрон заради непопулярността и тарифите за вино
  • Германският канцлер призова за армията на ЕС в реч пред министрите в Страсбург
  • Нейната бележка привлече широко аплодисменти, но някои от бунтовете на законодателите
  • Идва след като Емануел Макрон изложи същата идея на френската телевизия 
  • Също така идва, след като президентът Тръм се пошегува, че французите "изучават немски преди САЩ да дойдат" и призоваха лидерите да си проправят път в НАТО

От КРИС ПЛЕЙСЪН ЗА MAILONLINE и WIRES

ПУБЛИКУВАНО: 14:47 GMT, 13 ноември 2018 АКТУАЛИЗИРАНО: 01:27 GMT, 14 ноември 2018

 

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6384785/Angela-Merkel-calls-creation-real-true-European-army.html

Ангела Меркел  призова за създаването на "истинска, истинска" европейска армия по време на реч пред министрите на ЕС във вторник в присъдата на президента Тръмп.

Германският канцлер също призова за създаване на Европейски съвет за сигурност, който да отговаря за координирането на отбранителната политика на континента.

Меркел се изказа, след като френският президент  Емануел Макрон  плати същата идея миналата седмица и часове след като Доналд Тръмп го нахвърли на Twitter.

Междувременно Тръмп се пошегува, че парижците започват да учат немски, преди САЩ да дойдат и да освободят Франция по време на Втората световна война и казаха на лидерите на ЕС да платят справедливия си дял в НАТО.

image   11
     

Ангела Меркел призова за създаването на европейска армия и Съвета за сигурност по време на реч пред министрите в Страсбург във вторник

image   11
     

Тя изигра часове, след като Тръмп отхвърли Емануел Макрон за същата идея на Twitter, като каза на европейските лидери да платят справедливия си дял от НАТО 

Video playing bottom right... Click here to expand to full page     Зареден : 0% Напредък: 0% 0:06 Pause Unmute   Current Time0:06 / Duration Time1:36 Цял екран         РазширетеЗатвори  

В речта си, която се отнасяше до бъдещето на ЕС, Меркел каза: "Какво е наистина важно, ако погледнем развитието на миналата година, е, че трябва да работим върху една визия за един ден да създадем истински, верни Европейската армия.

Тя каза, че новата армия ще работи заедно с НАТО, но добави, че "само една по-силна Европа ще защити Европа".

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • предишен
  • 1
  • Следващия
  • imageСега Меркел призовава за "истинска европейска армия" като клин между ...Франция призовава Европа да се превърне в "империя", която да съперничи на Китай ...image
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ Дял

"Европа трябва да вземе съдбата ни в собствените си ръце, ако искаме да защитим нашата общност", каза тя.

Забележката привлече широки аплодисменти и размирици от гледане на законодателите. 

Макрон направи същото предложение миналата седмица в интервю за телевизионната станция Europe 1, когато говори за руската агресия и решението на Тръмп да се оттегли от ключов пакт за ракета от Студената война.   

image   11
     

Емануел Макрон за пръв път предложи идеята за европейска армия миналата седмица, заявявайки, че е необходимо да се "защитим, когато става въпрос за Китай, Русия и дори Съединените американски щати"

Той каза: "Вярвам в проекта за суверенна Европа. Няма да защитим Европа, ако не решим да имаме истинска европейска армия. 

"Трябва да имаме Европа, която да може да се защити сама - и без да разчита само на Съединените щати по по-суверенни начини.

"Трябва да се защитим, когато става дума за Китай, Русия и дори за Съединените американски щати".

Тази последна забележка разгневи Тръмп, който се срещна с Макрън в петък миналата седмица и почерпи пред срещата: "Президентът на Франция Франция току-що предложи Европа да изгради собствена войска, за да се защити от САЩ, Китай и Русия.

"Много обидно, но може би Европа трябва първо да плати справедливия си дял от НАТО, който САЩ субсидира много!" 

Френското правителство настоява, че Макрон означава, че Европа се нуждае от защита от решенията, които САЩ предприемат, като например оттегляне от договора за ракета, а не от нахлуване, въпреки че Тръмп я е тълкувал по различен начин.

Малко преди да говори Меркел, Тръмп възобнови враждата в Twitter, пишейки: "Макрон предлага да се изгради собствена армия за защита на Европа срещу САЩ, Китай и Русия. 

image   11
     

Тръмп отхвърли коментарите на Макрон за Twitter миналата седмица, като ги нарече "много обидно" преди срещата между двамата

image   11
     

Тръмп и "Макрон" отбелязват значително отпадане за двамата световни лидери, които споделят сърдечно приятелство въпреки различията си

"Но това беше Германия в световните войни Едно и две - Как се получи това за Франция? Те започнаха да учат немски в Париж преди да дойдат САЩ. 

"Платете за НАТО или не!"

Тръмп също разби Макрон заради ниското си одобрение във Франция и несправедливо към САЩ по отношение на търговията.

Изпъкналото бележи голямо отпадане за двамата световни лидери, които преди това са споделяли приятелство, което е най-близкият съюзник на Макрон Тръмп в Европа.  

image   11
     
 

Тръмп също разби Макрон заради ниското си одобрение във Франция и несправедливо към САЩ по отношение на търговията

image   11
     

Малко преди Меркел да говори, Тръмп възобнови враждата в Twitter, като написа: "Макрон предлага да изгради собствена армия за защита на Европа срещу САЩ, Китай и Русия"

image   11
     

Тръмп след това каза, че европейските лидери са се оттеглили от исканията си да посрещнат минимум 2% разходи минимум по-бързо от планираното, на фона на отказите от други, включително Macron

Коментарите на Макрън и Меркел идват на фона, в който Тръмп поставя под съмнение целта на НАТО и предизвиква опасения, че Америка може да не спази основната си обща клауза за защита.

По време на своето председателство Тръмп намекна, че Америка може да се въздържи от обещанието, според което атаката срещу една държава-членка е атака срещу всички.

Последните му коментари бяха през юли тази година, малко след срещата на върха с Путин в Хелзинки, в която той уплаши Черна гора да стане част от алианса.

Говорейки на Тъкър Карлсон на Fox News, той каза: "Черна гора е малка страна с много силни хора ... Те са много агресивни хора. 

image   11
     

Тръмп след това каза, че европейските лидери са се оттеглили от исканията си да посрещнат минимум 2% разходи минимум по-бързо от планираното, на фона на отказите от други, включително Macron

- Те може да станат агресивни и поздравления, че сте във Втората световна война. 

Точно преди срещата на върха на Путин Тръмп присъства на срещата на върха на НАТО в Брюксел, в която пристигна късно, напусна рано и отказа да подпише съвместно изявление с останалите си съюзници.

Той също така попречи на лидерите, че не успяват да постигнат целите си по отношение на разходите, като в същото време предложи срок от януари за това, като евентуалното оттегляне от САЩ, ако те се провалят.

Тръмп след това каза, че европейските лидери са се оттеглили от исканията си да посрещнат минимум 2% от разходите си по-бързо от планираното, на фона на отрицанията от други, включително и от Macron.  

Тръмп се оплака и днес от тарифите за американските вина, продавани във Франция, и се оказа, че са взели белези по отношение на ниското одобрение на общественото одобрение на Macron.

Президентът коментира, че френските тарифи за американското вино са "несправедливи, трябва да се променят!" 

"Относно търговията, Франция прави отлично вино, но и САЩ. Проблемът е, че Франция прави много трудно САЩ да продават вината си във Франция и облага големи тарифи, докато САЩ улесняват френските вина и таксите много малки тарифи. Не е честно, трябва да се промени!

Почти целият износ на вино в САЩ за основните пазари, включително и Европейският съюз, се сблъскват с тарифи, според института за вино, който представлява американските винопроизводители във Вашингтон. 

Самият Тръмп открива винарска изба в Шарлотсвил, щата Вирджиния, през 2011 г. 

Неговите коментари се появиха в резултат на поредица от изблици, в които Тръмп обвини Макрон, че се опитва да отклони вниманието на обществеността от недостатъчното му одобрение.

Тръмп пише: "Проблемът е, че Емануел страда от много ниска оценка на одобрението във Франция, 26%, и безработица от почти 10%. Просто се опитваше да се добере до друга тема. Между другото, няма страна, по-националистическа от Франция, много горди хора - и с основание! ....... НАЙ-ГОЛЯМАТА ФРАНЦИЯ! той каза. 

image   11
     

Американските войници са на снимката, освобождаващи Париж през 1944 г., след като Тръмп се пошегувал, че парижанците започват да учат немски преди САЩ да дойдат заедно "

Главният еврокомисар на еврокомисар Nigel Farage от Обединеното кралство, който е член на парламента на ЕС, също атакува речта на г-жа Меркел във вторник.

В изказване пред парламента той каза: "Европейският проект беше създаден, за да спре германското господство, а това, което видяхте днес, е готова оферта за поглъщане".

Позовавайки се на забележките на финансовия министър Бруно Ле Майер, той добави: "Това е Европейски съюз, който иска да стане империя, милитаризиран Европейски съюз.

"Недемократичен Европейски съюз - Европейски съюз, който се стреми непрекъснато да се разширява на изток - Европейски съюз, който стартира нова Студена война срещу Съединените американски щати". 

Меркел обяви оттеглянето си от политиката по-рано този месец, но ще остане като канцлер и де факто началник на Европа, докато текущите й срокове приключат през 2021 г. 

Как Париж е освободен от САЩ (с помощта на французите) 

Париж падна на Хитлер през юни 1940 г., един месец след като нацистите нахлуха във Франция в атака, която видях страната да капитулира само за шест седмици.

Хитлер обичаше града и посетил ден след подписването на примирие с френското куклово правителство, наричайки го "най-великия и най-добър момент в живота ми".

Той дори е накарал архитекта Алберт Спиър да направи бележки за сградите, така че Берлин да бъде преработен, за да го превъзхожда.

image   11
     

Парижките жени и момчета празнуват заедно с американските войници след освобождението на града на 25 август 1944 г.

Когато съюзниците нахлули в континентална Европа през 1944 г., те донесли заедно френския генерал Чарлз де Гол в главата на френската втора бронирана дивизия, която се е формирала в Лондон с изричната цел да освободи града.

През август той пристигнал на границата на Париж под командването на 3-та армия на генерал Джордж С. Патън и се готвел да работи.

Първоначалният план на Патън призова градът да бъде заобиколен, но не и освободен от страх, че ще забави съюзническия напредък и ще бъде твърде скъп.

Де Гуле обаче настояваше хората му да бъдат допуснати да водят таксата, като му казваха, че той ще даде заповедта, ако е необходимо.

Патън призна и в крайна сметка страховете му се оказаха необосновани. 

Въпреки че Хитлер дава заповеди да защитава Париж "от последния човек", съпротивата е по-слаба от очакваното. 

Много нацистки охранители изоставиха своите постове, тъй като те нападнаха както отвън, така и от съпротивителните бойци.

Генерал Дитрих фон Чолиц, командир на германския гарнизон, също не се подчини на нарежданията на Хитлер да взривят забележителностите на Париж, когато съюзниците напредват, отказвайки да отговаря за изравняването на така наречения Град на светлината.

Френски и американски войници влязоха в града на 24 август и страхувайки се, че американците ще го бият в центъра на града, де Гол нареди на мъжете си да се бият през нощта.

До сутринта на 25 август неговата втора бронирана дивизия достигна центъра, а до края на деня - борбата с американците - Париж бе освободен от нацистко управлениe.

  ГЛОБАЛНА АЛЕРТ: Германски и френски лидери призовават за нова военна империя да изпълнят желанията на Адолф Хитлер https://www.newstarget.com/2018-11-13-german-and-french-leaders-call-for-new-military-empire-conquest-wishes-of-adolf-hitler.html?fbclid=IwAR3Cm6um-linbGq3MKo5i1ljXxG3PuOJBMGosi8H2yYRPCqb7XtpH20V2hU

11/13/2018 / От JD Heyes

          image

POTUS Доналд Тръмп може да слезе в историята като президент на САЩ, който изложи Европейския съюз за онова, което стана от края на Студената война: Двама неблагодарни, левичарски претенденти, които се възползваха от американската щедрост в продължение на десетилетия.

Следвайки стъпките на френския президент Емануел Макрон, германският канцлер Ангела Меркел насочва своя чудовищен предшественик Адолф Хитлер, призовавайки за европейска армия, така че Европейският съюз да може да изпълни целта си да завладее континента, докато се отърве от военното присъствие на Съединените щати там.

В реч в Страсбург Меркел призова за "истинска, истинска" армия на ЕС в това, което се смята за пряко укоряване на POTUS Trump, съобщи британският Daily Mail .

Освен това Меркел призова за създаването на Европейски съвет за сигурност, който да отговаря за развитието и координирането на отбранителната политика в целия алианс.

Но чакайте - какво ще кажете за НАТО? Германия и повечето от ЕС са членове. Защо не само да подсилим НАТО ? Е, обясни Меркел, новата армия на ЕС със сигурност ще работи заедно с дългогодишния съюз , като добави, че "само една по-силна Европа ще защити Европа".

Продължавайки, Меркел заяви: "Европа трябва да вземе съдбата ни в собствените си ръце, ако искаме да защитим нашата общност". 

Вярно ли е това? Едва ли. Причината за съществуване на НАТО е да защитава членовете на алианса, което означава почти целия континент. Трудно е да си представим, че НАТО няма да дойде на защитата на нечленове като Швеция, Финландия и Норвегия. (Свързани: Русия може би току-що е практикувала война с НАТО .)

Само преди дни Макрон направи подобни забележки. В интервю за Европа 1 той говори за подновената руска агресия и за решението на POTUS Trump да се оттегли от Договора за ядрени сили за междинните граници (INF). 

"Вярвам в проекта за суверенна Европа. Ние няма да защитим Европа, ако не решим да имаме истинска европейска армия ", каза той, предаде Daily Mail . "Трябва да имаме Европа, която да се защитава сама - и без да разчита само на Съединените щати по по-суверенни начини.

"Трябва да се защитим, когато става дума за Китай, Русия и дори за Съединените американски щати", продължи той - сякаш САЩ имат или са имали империалистически намерения на европейския континент ... както Хитлер е направил .

"Европа първо?"

Какво става тук? Каква е сделката с Макрън и Меркел - и други лидери на ЕС, които без съмнение ще последват делото? Ръководството на ЕС и голяма част от европейското население се противят на факта, че POTUS Trump ги е призовал да се възползват от американската щедрост, сигурност и достойнство от десетилетия насам. 

Но дали президентът е прав да извика нашите европейски "съюзници"? С една дума, да. Ето защо:

- POTUS посочи, че европейските тарифи за американските стоки дават несправедливо предимство на континента. Той е прав, и дори европейските мозъчни тръстове го признават. "ЕС в никакъв случай не е райът за свободните търговци, който обича да мисли", заяви Габриел Фелбермайр , директор на Центъра за международна икономика "Ifo", който е част от института Ifo в Мюнхен.

- Вероятно Меркел е пошегувал президента, защото "смееше" да посочи очевидното лицемерие на сделка за природен газ в произведенията между Германия и Русия. Fox Business съобщава: "Германия, един от най-близките съюзници на Америка, се удвоява на енергийните си внос от Русия Газпром също както в САЩ продължава да се харчат милиарди долари за защита на Германия и останалата част от Европа от Русия." Абсурдът това трябва да бъде самостоятелно -evident.

- ЕС се противопоставя на решението на администрацията на "Тръмп" да ​​се оттегли от ужасната "ядрена сделка" с Иран и в момента разглежда начините за санкциите на САЩ, за да продължи да обогатява режим,който дестабилизира Близкия изток.

Това, което е иронично - и лицемерно - е, че Меркел и Макрон мразят отношението на "Най-напред американците" на POTUS Trump, но в действията си гневът им се стреми да постави "Европа първо". 

Прочетете повече за усилията на президента Тръмп да направи отново Америка отново в Trump.news .

 

 

Източниците включват:

DailyMail.co.uk

FoxBusiness.com

GreatPowerWar.com

NewsTarget.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39763351
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031