Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2017 19:26 - Слугите на Георги Гергов в Пловдив и водача им Иван Тотев
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4353 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.05.2017 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Слугите на Георги Гергов в Пловдив и водача им Иван Тотев

            Изчаках да получа по Закона за достъп до информация Протокола от заседанието на Общинския съвет в Пловдив от 13 април 2017 год., когато съветниците в града гласуваха съгласие за получаването на акциите на Пловдивския панаир и отмяната на решение № 360, с което отхвърлиха веднъж това унизително за града решение, с което др. Георги Гергов/Гочиту/  придобива цялата власт в панаира. Е, тогава го направиха, но сега безмълвно клекнаха пред властелина на социалистите в града, а както се оказва и на гербаджийте в Пловдив.

            Малко предистория. Когато Георги Гергов привиква в ЦУМ главния прокурор Сотир Цацаров, за да го срещне със Сашо Дончев вече се е състояла една друга също важна среща. Няколко дни преди това той /Гочиту/ се среща с кмета на Пловдив Иван Тотев/Мамин Тотю/ и по правилата на цялата дискретност му обещава, че ще спрат разследванията на прокуратурата срещу него, ако … общината приеме акциите от държавата пък после той щял да задели благосклонно малко земя за построяването на сграда за Опера в Пловдив. Реакцията на Иван Тотев е светкавична: привиква Вежди Рашидов, който се готви да става министър за трети път като гарант на сделката, кани и самия Гергов на нарочна пресконференция в общината и самия той поема водещата роля. На въпросите на журналистите и обществениците в града, че това е поредното безумие, което се готви и поредния подарък от страна на общината към Гергов се отговаря: „Времената вече са други и ние ще осигурим просперитет по този начин на града.” Гергов и Рашидов приемат с усмивка думите на кмета Тотев, който се е превъзбудил от светлите перспективи. Споменът за „Пълдинтур инвест” е забравен.

            Гледката на самата общинска сесия бе достойна за филм на абсурда. Съветниците от Герб не продумаха нито дума по време на цялата сесия, може би от срам, може би просто не разбираха какво се случва, но в крайна сметка, въпреки подвикванията на хората гласуваха като един за сделката с Гергов. Всички до един през цялото време гледаха виновно в земята, защото предварително бяха дали дума на Тотев, че ще подкрепят поредната му прищявка. И го направиха – обединени с БСП и ЗС Ал. Стамболийски” – дадоха зелена светлина на Гочиту и компания. Вербално тази очевадна далавера бе защитена от водача на „боклукчийската мафия” в съвета Георги Колев и от самия кмет Иван Тотев, който, според мен, сложи край на политическата си кариера в десния Пловдив с думите: „Ако хората от СДС от 90-те години могат да видят България днес, ще видят разликата. Държавата не само е нормална, но е пример за държавите около нея. Всички, които имат емоционални чувства от 2006 год. да си останат в миналото. През 2017 год. времената са различни. Задачата ми като кмет е да си изкарам двата мандата и след 20 години някой да каже, че иска да бъде кмет като Иван Тотев.” Това, драги читатели, е кмет на Пловдив през 2017 год.?! И не бива да се мълчи за подобни излияния, защото, който не помни миналото, не се учи от него, не уважава и не разбира тези, които са минали по пътя, винаги, ама абсолютно винаги са осъдени да повтарят грешките или далаверите и ще приемат омразата на съгражданите си.

             Ето как гласуваха в Общинския съвет в Пловдив: 31 съветници-слуги на Гергов гласуваха „ЗА”, „Против” бяха само 9 и 7 се въздържаха. Имената им трябва да се знаят, защото ще дойдат и други избори/Протокол № 6 на ОбС-Пловдив от 13.04.2017 год., гласуване по т. 6 от дневния ред/:

-Пенка Иванова Деведжиева – Против – Реформаторски блок;
-
Савина Давидова Петкова – Въздържал се – Реформаторски блок;

-         Ясен Михайлов Михайлов – За – Герб;

-         Ангел Илков Ангелов – За – „Здравко Димитров”;

-   Бояна Борисова Маркова – За – ЗС „Ал. Стамболийски”;

-         Петя Георгиева Манева – За – БСП;

-         Георги Иванов Колев – За – ЗС „Ал. Стамболийски”;

-         Радослава Димитрова Ташкова – За – Герб;

-              Иван Богомилов Петков – Против – БСП;    
   Дани Стефанова Каназирева – Против – „Съюз за Пловдив”;

-         Николай Атанасов Радев – За – БСП;

-         Ангел Стойчев Иванов – За – БСП;

-         Аргир Василев Аргиров – За – Герб;

-         Гошо Димитров Къчков – За – Герб;

-         Слави Василев Георгиев – Въздържал се – ВМРО;

-         Димитрина Стефанова Вакрилова – За – Герб;

-            Стефан Йорданов Послийски – Въздържал се – ВМРО;

-         Коста Благоев Хаджиев – За – „Здравко Димитров”;

-         Айри Фейми Мурат – За – „Здравко Димитров”;

-   Кирил Атанасов Търев – За – ЗС „Ал. Стамболийски”;

-         Едуард Магардич Сарафян – За – „Кауза Пловдив”;

-         Ели Георгиева Гатева – За – Герб;

-         Ани Георгиева Лафчиева – За – Герб;

-         Николай Петков Бухалов – За - „Кауза Пловдив”;

       Евелин Георгиев Парасков - Против – „Съюз за Пловдив”;

-         Нина Георгиева Гьошева - Въздържал се – ВМРО;

-         Божидар Антонов Здравков – Против – ДСБ;

-         Георги Николов Василев – За – Герб;

-         Иван Георгиев Димов – Въздържал се – ВМРО;

-      Вихра Иванова Ерамян – Против – „Съюз за Пловдив”;

-         Вера Иванова Тоскова – За – Герб;

-         Иван Петков Вичков – За – Герб;

-         Вихър Сотиров Захов – За – Герб;

-         Атанас Андреев Узунов – За – Герб;

-         Гергана Вътева Стоянова – Против – „Съюз за Пловдив”;

-         Александър Димитров Радев – За – Герб;

-         Петър Иванов Попов – За – Герб;

-         Даниела Кирилова Дженева – За – Герб;

-         Владимир Иванов Кисьов – Против – „Съюз за Пловдив”;

-         Константин Иванов Гаров – Въздържал се – ВМРО;

-         Емил Георгиев Русинов – За – Герб;

-         Пенчо Малинов Малинов – За – Герб;

-     Петър Стайков Петров – За – ЗС „Ал. Стамболийски”;

-       Цветелин Никифоров Цоневски – За – „Кауза Пловдив”;

-           Лилия Радкова Учкунова – Въздържал се – ВМРО;

-  Димитър Ангелов Чолаков – Против – „Съюз за Пловдив”;

-  Константин Христов Георгиев – За – „Кауза Пловдив”.

Това е рекапитулацията от заседанието на Общинския съвет в Пловдив на 13 април 2017 год., драги пловдивчани, другари и другарки, дами и господа. Ако се питате кои са слугите на др. Гергов в Пловдив, кои гласуват без да мислят, кои разполагат със собствеността на града, прочетете пак внимателно имената на тези хора. И пак ги прочетете, за да няма утре въпроси. През 2006 год. пак призовавах да се запомнят имената на тези, които подариха панаира на Георги Гергов, пусках записи от самата сесия, противяхме се, но кмета Чомаков и групата му бяха решили друго. Успокоението дойде по-късно, когато в новия Общински съвет не остана никой от тях, но пък си тръгнаха с обещаното от Гергов. Остава ни да чакаме каква ще е съдбата на тези, които не могат да се отърват от зависимостите си. Този списък, с този персонален вот замества стотици статии и отговаря за пореден път на тежкия въпрос, който виси с години в Пловдив – „Кой, кои и как непрекъснато дават подаръци на лицето Георги Гергов и кой в крайна сметка управлява града?”.

Изглежда само след седмица Бойко Борисов разбра какъв гаф са сътворили неговите съветници в Пловдив и привика кмета Иван Тотев и му нареди да развали веднага сделката с панаира. Този път Тотев се върна посърнал от София и нареди на същите си съветници да гласуват за връщане на акциите, които бяха приели само преди няколко дни. Но срамът и унижението останаха да висят със страшна сила върху хора без чест, без морал, без елементарно достойнство. Повече думи, както казват, са излишни. Остава чувството за чест на един кмет, който отдавна е забравил, че понякога е нужно да имаш и поне малко усещане за адекватност пред гражданите.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540499
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031