Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2018 13:20 - Протест на българите от чужбина а не на русофили,
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2706 Коментари: 9 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

МВР е засякло сигнал, че въоръжени провокатори ще нахлуят заедно с обикновени граждани в президентството днес, в деня на отворените врати, съобщава в. "24 часа".
От вътрешното министерство са предупредили НСО да засили охраната на сградата.

Неделя, 16 септември, е ден на отворените врати в близо 40 институции. Във Фейсбук от месеци се организира протест на българи от чужбина на същата дата.

В петък организаторите дадоха пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. Искането на групата "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-ото народно събрание. Според организатора Емил Русанов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание.

Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират протеста, или на друга група, която също готви румънски сценарий.

Източници в МВР допускат и участие на групите начело с детектива Марин Маринов, в които участват русофилски организации, станали известни по време на протестите през 2013 г.

В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци". Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във фейсбук. Един от сигналите гласи: "... на отворените врати организирани групи от много хора ще влязат под прикритие в президентството. И ще поискат президентът да обяви извънредно положение. Очакват полицията да се намеси и да настане хаос. Целта е да се пристъпи към съставянето на програмно правителство, но с този парламент."

Във Фейсбук пък се появи и извънредно съобщение от две паравоенни милиции - Войнски съюз и БНО "Шипка", които приканват членовете си за мобилизация на състава заради протеста. Тези от София трябва да са в готовност, "за да може при необходимост да пресекат незабавно всякакви провокации от платените агент-провокатори на Сорос, чужди държави и служби!". Тези в страната пък трябва да са в мобилизация, за да защитят народа от всяко едно незаконно насилие. "Ако народът ни докаже че е народ от герои и воини а не мърши покорни, и че не се бори за кокал а за свобода, правда и справедливост - ще му помогнем!"

На 20 април 2016 г. същите 30-ина представители на тези организации направиха протест пред парламента в София и се обявиха за "преходното общобългарско народно правителство".

Тогава обявиха протеста за начало на операция "Освобождение" от корумпираната политическа класа.

Това са паравоенни русофилски формирования, казаха запознати. Техен лидер е Владимир Русев, който се представя с псевдоним Валтер Калашников.

Русев се подписва като подполковник, но е старшина от запаса. Всъщност истинското му име е Дончо Русев. Владимир е неговото църковно име. Тези милиции организират лагери за военно обучение на млади екстремисти, които да бранят народа от бежанци.

Нямаме информация за готвени провокации, ние сме в непрекъснат контакт с МВР и другите служби от сектор "Сигурност", отговориха от Националната служба за охрана на въпрос на "24 часа" .

От МВР не са коментирали информацията официално.
От СДВР обаче са създали организация за спокойното протичане на протеста. Осигурено е достатъчно полицейско присъствие, за да не се допуска нарушаване на обществения ред, съобщиха от МВР.

От "24 часа" са задали следните въпроси към президентството: "Дали президентът е информиран за готвени провокации в сградата на "Дондуков" 2 в деня на отворените врати, за каквито МВР вече е предупредило НСО, след като са засечени разговори между мъже, които се готвят да влязат въоръжени в президентството? Според информация в медиите целта на тези провокатори ще е да поискат от президента да обяви извънредно положение в страната - има ли основания за такова действие?"

От прессекретариата на държавния глава са изпратили следния отговор: "Във връзка със спекулациите в някои медии, че денят на отворени врати в президентската институция съвпада с предвиден за 16 септември протест в центъра на град София, напомняме, че събитието е част от международната инициатива Европейски дни на наследството 2018 и в нея участват над 30 български институции. От години президентската институция е част от тази международна инициатива и подкрепя увеличаването на прозрачността и достъпа на гражданите до работата на институциите."




Гласувай:
16



1. kvg55 - zaw12929,
16.09.2018 13:47
Има екстремистки сили в България. Но според мен става дума само за словесна провокация.
цитирай
2. haralanov - Разбира се, че не протестират русофили!
16.09.2018 13:48
Че могат ли русофили да протестират срещу русофилско правителство?
цитирай
3. nedovolen - На в. "24 часа" му вЕрвам ...
16.09.2018 16:42
На в. "24 часа" му вЕрвам 42 часа в денонощието.
цитирай
4. zaw12929 - haralqnow : България няма бъдеще в ...
16.09.2018 16:52
haralqnow : България няма бъдеще в условия на Демокрация.Ние сме общество,което се е разпаднало.Имаме пълна победа на Олигарсите.Те имат тази държава.Отдавна имам чувството,че живея в някакъв свят на абсурда и с всеки изминал ден се убеждавам,че това чувство недостатъчно точно изразява степента на абсурда,който ни заобикаля.България без съмнение е уникална държава-бившият главен прокурор получава обвинение в убийство от вътрешния министър по телевизията,тотото пуска еднакви числа,президентът бивш сътрудник на ДС,награждава с орден барда на демокрацията Кирил Маричков,последният тържествува.Само у нас може да се случи всичко това накуп.И още...Настоящият шеф на митниците,обвинява бившият вътрешен министър в протекции над нарко-канали.И във връзки с Октопода.Тук добро и зло така са се омешали,до степен на неразличимост.Истинският конфликт не е в наличието на конфликт а в отсъствието на справедливост.Типична южно-американска страна сме но без банани.От време на време се мярка фигурата на някой генерал(обикновен плашипутарник),който нещо гъгне и обяснява.Семерджиев,Бонев,Михов,Марин,Пешлеевски,
Борисов...Дълга редица от празни глави,които в най-добрия случай нещо си запомнили от някой техен съветник.Крайно време е нещо да се случи!Вече е все едно какво.Но поне да е смислено!Щото в техният бълвоч и нашият избор е невъзможен!
цитирай
5. zaw12929 - КАКВО ОТ ТОВА?! А НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЯРВАШ ЛИ?
16.09.2018 16:55
nedovolen написа:
На в. "24 часа" му вЕрвам 42 часа в денонощието.

цитирай
6. nedovolen - 5
16.09.2018 18:15
Благодаря!
Какво от това ли. Нищо. На теб ли да обяснявам.
Ако партиите,изборите, правителствата, протестите можеха да променят нещо, отдавна да са забранени със закон. Колко протеста от началото на т.н. демокрация имаше до сега. Не тука, както казват, е заровено кучето.
цитирай
7. zaw12929 - Мисла също, протестиращите не са въоръжени
17.09.2018 02:43
kvg55 написа:
Има екстремистки сили в България. Но според мен става дума само за словесна провокация.

"Бивол" също атакува корупционни сделки и въоръжени полицаи арестуваха журналисти. Има сблъсъци- словесни и с въоръжени
цитирай
8. zaw12929 - Десетки се събраха на протест пред ...
17.09.2018 05:47
Десетки се събраха на протест пред Народното събрание с искане за оставка на правителството. Протестът започна в 12 часа. Той е организиран от българите в чужбина.

Полицейското присъствие е засилено, за да не се създава напрежение и да няма провокации. Днес е ден на отворените врати в президентството и имаше публикации, че се готвят провокации.

Протестиращите пред парламента носят национални флагове и транспаранти с надпис „Народът срещу мафиотското българско правителство“. Въпреки настояването за оставка, те не искат 44-ото Народно събрание да се разпуска, а то да гласува структурата и състава на кабинет, излъчен от протеста или т. нар. „Правителство на гражданите“.

Протестиращите блокираха движението по бул. „Цар Освободител” пред парламента.

По време на демонстрацията се изостри недоволството на протестиращите срещу медиите. Те нападнаха оператор на национална телевизия, но след намеса на полицията не се стигна до ексцесии, съобщи Агенция "Фокус". Недоволстващите нарекоха журналистите продажници и заявиха, че няма да работят с тях. Скандираха: "Мафия","Оставка" и "Българи, юнаци", пяха химна на България и други патриотични песни.

Четири часа след началото на протеста броят на събралите се започна да намалява. Полицейското присъствие в района остава засилено.

Очаква се в понеделник от 12.00 до 17.30 часа отново да се състои протест пред парламента, а след това до 18.00 часа да се проведе шествие до Министерски съвет.

"Медиана": Криза в доверието към властта, най-вече към Борисов

Ще има ли предсрочни избори през есента

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti последвайте страницата ни в Instagram
цитирай
9. ivoki - БСП
17.09.2018 16:55
за пореден пъТ показа лицето си и се ПРОВАЛИ !
Правителството е такова , което го избра от българите при гласуването.
Тогава? Мислете като гласувате, ако има алтернатива.....
Протеста на безродниците финансиран от БСП /последни издихания, защото няма в БГ поддръжници/ се ПРОВАЛИ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206700
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031