Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2021 20:38 - Само в Narod.bg: Нов гешефт на Коце Ботокса – уредил „наша” фирма със 192 млн. от обществени поръчки (РАЗСЛЕДВАНЕ)
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.08.2021 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ДНЕСМНЕНИЯ Само в Narod.bg: Нов гешефт на Коце Ботокса – уредил „наша” фирма със 192 млн. от обществени поръчки (РАЗСЛЕДВАНЕ)

imageОт Admin на 02.08.2021

 Поредно разследване на Narod.bg на далаверите за милиони, които нежният проф. Костадин Ангелов – Коце Ботокса завъртя като директор на Александровска болница. За награда облажилите се с десетки милиони бизнесмени пък му уредиха поста на здравен министър в последното правителство на мутрата Бойко Борисов.

Голяма част от похарчените пари от бюджета, дадени на Александровската бо

image

Официално: Коце Ботокса е източвал „Александровска“ по брутален начин. Разкриха тотален хаос и беззаконие, шофьор на 4 часа взимал заплата за шеф

Неизгодни договори и странни възнаграждения. Това е открил новият директор на болница „Александровска“ д-р Атанас Атанасов, обяви той в студиото на Нова тв, видя Narod.bg. Назначавани са били хора на трудови и граждански договори със странни възнаграждения. Има назначение на шофьор с втори трудов договор на 4 часа за куриер. И получава по-високо възнаграждение за … Продължете с четенето наОфициално: Коце Ботокса е източвал „Александровска“ по брутален начин. Разкриха тотален хаос и беззаконие, шофьор на 4 часа взимал заплата за шеф

imageNarod.bg  1коментар 

Става въпрос за компанията за медицински изделия, внос на техника и изделия „Вега Медикал”, собственост на синовете на бившия съдружник и някогашен изпълнителен директор на КТБ Янко Иванов – Симеон и Димитър Иванови. 

За топлите връзки между фирмата, нейните дъщерни дружества и тандема проф. Костадин Ангелов – пиарката Мария Куманова, информираха наши източници от здравното министерство, принципал на най-старото лечебно заведение в страната.

Въпреки че изчегъртаният директор на болницата проф. Борис Богов увери, че тя не страда от над 70 милиона лева борчове, за което първо Narod.bg писа, от междинен доклад на ДКЦ-то, изведен през септември миналата година, става ясно, че дълговете само там са за над 65 милиона.

Те са натрупани в предходни години и основно са за обезпечаване на вече поръчани изделия и консумативи. Наскоро здравният министър д-р Стойчо Кацаров смени Борис Богов и постави за шеф д-р Атанас Атанасов. 

Каква е далаверата?

Редица обществени поръчки, както и процедури по пряко договаряне (без конкурс – б.р.), през последните години са били възложени и от тогавашния шеф на болницата проф. Костадин Ангелов – Коце Ботокса, и от неговия наследник на поста именно на „Вега Медикал”.

Реклама

По 90% от тях участие в процедурите други компании не са имали.Още през 2018-а започват съмнения за предварително нагласени параметри на обществените поръчки така, че исканата от болницата апаратура, да отговаря именно на уредите, с които шефът на „Вега Медикал” Димитър Иванов (син на Янко Иванов – б.р.) работи и внася от чужбина. 

РЕЗИЛ: Коце Ботокса се лепнал за Баце на безплатната разходка за Благодатния огън, в Израел ги заключили в самолета заради коронавируса

Това важи от доставки на радиоактивни лекарствени продукти, прекурсори за образната диагностика в специализираните клиники и отделения на болницата (на стойност близо 1 милион лева с ДДС за изпълнение в рамките на 1 година – б.р.), така и за доставка на консумативи, предназначени за лечение със сакрална невромодулация за инконтиненция (уринарна, фекална) и ретенция за нуждите на Клиника по урология (на стойност 345 000 лева без ДДС -б.р.).

Без предварително договаряне същата компания е избрана и за абонаментната поддръжка на циклотронен комплекс „BIOMARKER GENERATOR“ в болницата, чрез който се извършва огромна част от диагностиката на пациентите с онкологични заболявания.

Според документацията от проф. Ангелов в средата на 2020 г. тя взима за целта над 400 000 лева без ДДС, като аргументацията е за сертифициран оператор на системите.

Подобен казус с „Вега Медикал” предизвика скандал в пловдивската Университетска болница, където тя спечели огромна поръчка, но бе оспорена в съда от конкурентна фирма.

ЛЮБОВ в Narod.bg: Ето я новата тръпка на проф. Костадин Ангелов

Компанията на Иванов спечели търг за над 3 милиона лева за доставка на ядрено-магнитен резонанс при, по думите на другата, съревноваваща се с нея, съмнителни обстоятелства. 

Общата стойност на спечеленото през годините от „Вега Медикал” по обществени поръчки е 192 милиона лева, а от участие по оперативни програми по предишния програмен период на ЕС – 181 443 977 лева. 

Из здравните среди упорито се говори, че именно познанството на шармантната бивша пиарка на „Алексанрдовска” Мария Куманова с Янко Иванов й е издействало високите постове в администрацията – първо в НСОРБ, след това като началник на министерския кабинет, а от близо 6 години насам – като зам.-директор на „Александровска“. 




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39918370
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930