Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01 15:36 - Русия: Градът обявен за извънредно положение след атака!
Автор: remeslenik Категория: Новини   
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По съобщение на Министерството на отбраната на Русия, тази нощ (16-ти) руската противовъздушна система унищожи и спря 8 украински безпилотни самолета в областта Воронеж и 4 в областта Белгород.

Съобщава се, че на 16-ти този месец в област Воронеж се чу взрив, а някои жители твърдят, че са открили останки от безпилотни самолети по улиците.

След нападението от страна на Украйна, столицата на област Воронеж, град Воронеж, вече е обявен за извънредно положение. За това Украйна все още не е предоставила отговор.

Според съобщение на BBC, кметът на град Воронеж, Воронеж, заяви на 16-ти, че градът е бил атакуван от украински безпилотни самолети през ранните часове на този ден и е обявен за извънредно положение.

Кметът каза, че няколко жилищни сгради в града са повредени в атаката с безпилотни самолети, а жителите са евакуирани в близкото училище. Едно момиче е ранено по време на атаката и в момента се лекува.

Губернаторът на област Воронеж, Гущев, каза също в социалните мрежи, че пожарът, предизвикан от атаката с безпилотни самолети, е бил погасен, някои жилищни сгради са повредени, и че вече се извършва спешна спасителна операция.

Преди това съобщавахме: Украинската армия твърди, че е сбила два руски самолета

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна, Залужни, заяви на 15-ти, че украинската армия сби един руски самолет за ранна предупреждение от тип А-50 и един въздушен команден самолет Ил-22 в района на Азовско море. Руската страна все още не е предоставила отговор.

На 15-ти Руското министерство на отбраната публикува бележка за битка, в която заявява, че руската армия в този ден се противопоставя на многократни атаки на украинската армия в насока Куп"янськ, Рубежне, Донецк и други. Те поразиха артилерийски системи, резервоарни ферми и други цели на украинската армия. Противовъздушните сили на Русия също перехванаха множество ракети и ракетни системи на Украйна.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: remeslenik
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67044
Постинги: 45
Коментари: 25
Гласове: 42
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930