Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 23:23 - Мира Радева обяви протестиращите от “Орлов мост” за хора с объркани глави - егати пиара по бели гащи или още за сбърканата професия социо какво?
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 5617 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.07.2012 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ден преди организираното от парламента обществено обсъждане на спорните промени в Закона за горите, изкарали на протести хиляди млади хора в София, заради което законът бе върнат, социологическата агенция Институт за социални изследвания и маркетинг представи проучване, което изцяло потвърждава тезата на правителството и инвеститорите, че поправките са необходими, но не са добре обяснени. Проучването е поръчано от пи ар агенцията на "Витоша ски" - "Янев и Янев".

Хилядите млади хора, протестиращи с дни на “Орлов мост” миналия месец, са до голяма степен с объркани глави???!!!!, констатира шефката на агенцията Мира Радева на пресконференция в понеделник.

До този извод тя достигнала след като говорила със сина си????!!!!, който също участвал в протестите. Объркването пък идвало от факта, че хората не били добре информирани за ползите и ограниченията в новия Закон за горите, за което Радева  укори правителството и общините, че не са си свършили работата???!!!!!.

Радева обясни още, че протестиращите с основание реагирали с дълбоко съмнение на законовите промени заради хищническото застрояване по морето и планините, което на всичкото отгоре не довело до очаквания икономически ефект. Отказът на държавата от планиране и програмиране, от изготвянето на стратегия за развитие на регионите, направи така, че предприемачите да се възприемат като грабители на природата, каза Радева. Регионите с потенциал за развитие на ски туризъм обаче също имат нужда от пари, отбеляза тя.

Според данните от проучването на обществените нагласи за развитие на туризма в 13 планински общини, 73% от анкетираните искат развитие на ски туризма в общината им, а 51% напълно подкрепят изграждането на нови писти и лифтове в района, в който живеят. Четиридесет на сто от анкетираните смятат, че включването на големи части от страната в защитени територии ще се отрази отрицателно на икономиката.

е бива бива пиар маце ама чак пък толкоз е осран гъз

Допитването е проведено сред 502 пълнолетни граждани на общините Банско, Разлог, Добринище, Самоков, Костенец, Долна баня, Пампорово, Чепеларе, Берковица, Троян, Габрово, Юндола и Сапарева баня. То е поръчано и платено от пиар агенция “Янев и Янев”, чийто клиент е "Витоша ски". Собственичката на агенцията Елена Вълчева – Янева е личен медиен съветник на банкерката и мажоритарен собственик на “Пампорово” АД Цветелина Бориславова. През 2008 г. “Янев и Янев” се зае с овладяване на слуховете, тръгнали от интернет форуми, че Първа инвестиционна банка може да фалира. ПИБ и един от основните и акционери – Цеко Минев, стоят зад "Юлен" АД, концесионер на ски зона Банско, и "Витоша ски"

Именно собствениците на лифтовете в планината над София – “Витоша ски”, “поръчаха” поправките в Закона за горите, облекчаващо ски строежите в планините и спряха съоръженията като форма за натиск над властта. След няколкодневни протести на хиляди млади хора в София, президентът Росен Плевнелиев наложи вето на закона по заръка на премиера Бойко Борисов, който заяви, че текстовете няма да минат, докато всички страни не са съгласни, защото не иска да го изкарват лобист.

Радева подведена, че 60% от България е защитена територия

По време на представянето на проучването Мира Радева заяви пред присъстващите журналисти, че 60% от територията на България са включени в европейската екомрежа Натура и това спирало икономическото развитие на страната. Защо България е с най-голяма площ защитени територии в целия ЕС, запита Радева и сама отговори, че това е станало без обществено обсъждане, което не е редно. Според Радева в страни с развит ски туризъм като Швейцария и Австрия защитените територии били “15-20 процента”. Не наливаме ли по този начин пари в кацата на тези с развит туризъм, запита риторично Радева.


езикът на злото! пиар мой, враг мой!

Вместо въпроси, журналистите влязоха в спор със социоложката, тъй като включените в Натура територии от България не са 60%, а два пъти по-малко – 30%. Пет процента пък са в обхвата на Закона за защитените територии. “Вероятно съм подведена, ако съм направила грешка, си я признавам”, каза в своя защита Радева.

Тя отрече да защитава корпоративни интереси и да използва манипулативни методи. От текста към изследването става ясно, че част от задаваните въпроси са от типа – какво предпочитате – да сте здрав и богат или беден и болен. Посочва се, че “попадналите в проучването предварително са запознати с това, че в България, противно на Европа, всички ски зони и туристически центрове – и Банско, и Рила, и Витоша, и Пампорово, и Боровец, са включени в защитени зони, което на практика спира модернизацията им". Един от въпросите пък е “Какво предпочитате за вашия район – развитие на бизнеса и увеличаване на инвестициите и работните меса или опазване на околната среда, дори в ущърб на икономическото развитие."

Основното ми внушение във връзка със Закона за горите е, че липсва информираност и обществено обсъждане, каза Радева в отговор на упреците, че прави некоректни внушения. “Аз пък като планинар и еколог да ви кажа, че дори и тези защитени територии са така масово цапани, защото ходя само по горите на горе – само с АТВ-та и животни и с какво ли не”, обясни социоложката.

егати пиара, егати мутресата!

Тя отрече да има личен интерес от развитието на конкретни ски проекти в планините. Радева каза, че единствената й връзка с туризма й е фактът, че е председател на местното туристическо сдружение в с. Бели Искър до Боровец, където организира ежегодния празник на зелника.




Гласувай:
1



1. анонимен - Подводни
02.07.2012 23:46
Те ще докарат и Барозу ако е необходима да агитира за "Витоша ски"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819751
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565