Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2008 11:38 - Етапите на женската сексуалност - от 20 до 50 години
Автор: orgasm Категория: Тя и той   
Прочетен: 6774 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Както при мъжете, така и при жените с течение на времето се изменят сексуалните потребности. Сексуалното влечение на жените остава загадка за мъжете, като много често и за самите жени. В някои периоди то е изключително силно, а в други значително спада.

 Както е известно най-голяма роля за степента на сексуалното влечение играят хормоните – естроген и тестостерон. Но не само те. Сексуалното влечение зависи от ммного фактори – хормонални, възрастови, физиологични, социални, дори наследствени. Макар сексуалността на жените да има различен характер, може да се намери връзка в зависимост от възрастта на жената.

 На 20 годиини – сама и щастлива.

Въпреки, че се е създало впечатление за необуздаността младите жени  на тези години, не е задължително те да се белязани от необуздани връзки. Все пак повечето  момичета на тази възраст се интересуват от бъдещото си развитие – къде ще учат, какво ще работят.

Статистиката показва, че неомъжените жени изпитват два пъти повече безспокойство по повод своите привлекателност и  сексуални способности, отколкото неомъжените. Когато жената има стабилна връзка, нейтата сексуална активност е най-голяма. Установено е още, че нередовният секс може да повлияе на менструалният цикъл, докато жените с редовен полов живот имат подобни смущения сравнително по-рядко.

Освен това, две трети от болестите, предавани по полов път са при хора около 25 години, като жените си инфектират много по-лесно от мъжете. Излишно е да се споменава, че страхът от инфекция не повлиява по никакъв начин на сексуалното влечение. Всъщност “лидерът” на страховете си остава нежеланото забременяване. Контрацептивните таблетки, обаче потискат сексуалното желание, така че може да попаднете в омагьосан кръг.

 До голямо степен женската сексуалност се влияе от менструалния цикъл. Когато достигнат двайсетте си години, повечето жени имат регулиран цикъл – сексуалното влечение ту се усилва, ту намаля според дните на цикъла. В дните на овулация настъпва пик в сексуалното желание, до оргазъм се стига много по-лесно, отколкото през другите дни. Това съвсем не е случайно, тъй като в този период жената може да забременее.

 На 30 години – омъжена с деца

 Жената на 30 като по правило е достигнала етап в своето развитие, при което знае какво иска, познава себе си достатъчно добре. Жените в тази възраст имат относително стабилна връзка. Либидото достига своя връх, като единствено раждането на дете или проблеми с кариерата мога да му повлияят.

 Техниката на 30-годишната жена е усъвършенствана и тя достига по-лесно до орагзъм. А това по себе си увеличава сексуалното желание. Не случайно се смята, че периодът от 30 до 45 години  е пикът в сексуалната влечение при жените.

 За болшинството от съвременните  жени тази възраст остава репродуктивна. Като правило в перода на бременност повечето жени изпитват силно сексуално желание, особено през втория триместър на бременността. Това се дължи на повишените в пъти нива на хормоните естроген и прогестерон. Освен това растящият плод увеличава притока на кръв в гениталната област. Интресното е, че ако плодът е от мъжки пол се произвежда допълнително хормона тестостерон, което още повече засилва желанието.

 Жените признават, че след като родят, рядко мислят за секс. Причина за това е хроничната преумора и нивата на хормоните, които още са урегулирани. Сексът може да се сведе дори до 3-4 пъти за няколко месеца, като е съпроводен с болка и неприятно усещани заради сухота на влагалището. Този проблем имат 70 % от жените в първите шест месеца след раждането на детето.

 Но дори и  след като нивата на хормоните са  вече регулирани, много жени отвоно не изпитват желание за секс, тъй като раждането на детето е предизвикало голям стрес. Жената се намира под постоянно напрежение, разкъсва се между грижите за детето и домакинството, още по-трудно става, когато има и по-големи деца в семейството. Кърменето от своя страна също допринася за хормоналния дисбаланс. Затова кърмещите жени минават през нещо като менопауза. С течение на времето сексуалното влечение се връща.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orgasm
Категория: Тя и той
Прочетен: 1276646
Постинги: 26
Коментари: 645
Гласове: 277
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930